بهترین روش شستشوی فرش دستباف – قالیشویی یا منزل؟

ساخت وبلاگ


بهترین روش شستشوی فرش دستباف – قالی شویی یا منزل؟

قالیشویی حکیمیه

چهان نیوز

فرش‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین و پراستفاده‌ترین لوازم‌خانگی شناخته می‌شوند که نقش پررنگ و ویژه‌ای در دکوراسیون و تزئینات داخلی منازل دارند. امروزه انواع مختلفی از فرش‌ها در دسترس افراد هستند و آن‌ها می‌توانند بر اساس سلیقه، محیط جغرافیایی، نوع دکوراسیون و مبلمان و ... از هر کدام از این فرش‌ها استفاده کنند.



فرش‌های دستبافت از محبوب‌ترین، زیباترین و البته گران‌قیمت‌ترین فرش‌ها هستند که نگهداری و استفاده از آن‌ها شرایط خاص خود را دارد. شستشوی فرش دستبافت از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد است. چرا که اگر این فرش‌ها دچار آسیب شوند می‌توانند خسارت مالی بالایی ایجاد کنند. در ادامه مطلب به بررسی بهترین و مناسب‌ترین روش شستن فرش‌های دستبافت پرداخته خواهد شد.

شستن فرش‌ دستبافت در منزل
با توجه به آنکه فرش‌ها همواره مورد استفاده قرار می‌گیرند و تحت ترافیک بالای رفت‌وآمد و نشست‌وبرخاست هستند از پتانسیل بالایی برای جذب آلودگی‌ها و لکه‌های مختلف برخوردار هستند. به همین دلیل شستشوی آن‌ها اهمیت بالایی دارد.

شستن فرش دستبافت در منزل و بدون داشتن هیچ‌گونه دانش و تجربه‌ای می‌تواند باعث آسیب‌های جبران ناپذیری به آن‌ها شود و بافت و ظاهر آن‌ها را تحت تأثیر قرار بدهد.

درصورتی‌که افراد مهارت لازم برای شستشو را نداشته باشند و از مواد شوینده مناسب برای فرش‌های دستبافت استفاده نکنند ممکن است فرش‌ها دچار تداخل رنگ، آسیب‌دیدگی و حتی پارگی شوند. مراحل اصلی شستشوی فرش دستبافت در منزل به شرح زیر می‌باشند:

گرد و غبارگیری فرش
در حقیقت تفاوتی نمی‌کند که فرش ماشینی باشد یا دستبافت در هر حالت اولین مرحله از شستشوی آن گردوغبار گیری است. بهترین روش برای گردگیری فرش‌های دستبافت استفاده از جاروبرقی است. در اولین مرحله لازم است که از یک جاروبرقی با قدرت مکش مناسب استفاده شود و هرگونه گردوغبار موجود بر روی سطح فرش‌ها از بین برود.

به هیچ عنوان نباید برای گردگیری فرش‌های دستبافت اقدام به تکاندن آن‌ها و یا ضربه زدن با چوب و .... کرد. چرا که احتمال دارد به آن‌ها آسیب‌های جدی وارد شود.



تست رنگ دهی فرش‌های دستبافت
مرحله دوم از مراحل شستشوی فرش دستبافت که اهمیت بسیار زیادی نیز دارد تست رنگ دهی آن است. فرش‌های دستبافت معمولاً از الیاف طبیعی و گیاهی ساخته می‌شوند و حساسیت‌های خاصی به مواد شوینده مختلف با درجه اسیدی و قلیایی مختلف دارند. به همین دلیل لازم است که قبل از اقدام به شستشوی آن‌ها حتماً تست رنگ انجام شود. برای انجام تست رنگ کافی است که یک دستمال سفید و تمیز را خیس کرده. سپس به روی قسمت‌های مختلف فرش کشید. چنانچه دستمال رنگی شود نشان می‌دهد که فرش ممکن است در اثر شستشو دچار آسیب و تداخل رنگ شود.

چنانچه فرش در اثر تست رنگ دچار تداخل رنگ و آسیب شد حتماً باید از خدمات شرکت‌های قالیشویی استفاده شود. چرا که رنگ برداری یک کار کاملاً تخصصی و حرفه‌ای است و افراد عادی قادر به انجام آن نخواهند بود و ممکن است آسیب‌های بیشتری به فرش وارد کنند. بهترین قالیشویی ها در کشور از نیروهای متخصص، دستگاه‌های مجهز و پیشرفته و همچنین مواد شوینده مخصوص استفاده می‌کنند و آسیب‌های وارد شده به فرش را برطرف می‌کنند.

خیس کردن فرش
مرحله سوم از مراحل شستشوی فرش دستبافت در منزل خیس کردن آن است. بعد از آنکه تست رنگ فرش انجام شد و فرش دچار مشکل و ایراد نبود باید در یک سطح شیب‌دار پهن شده و با استفاده از جریان آب سرد کاملاً خیس شود. باید توجه داشت که خیس کردن فرش‌های دستبافت با آب گرم می‌تواند باعث تداخل رنگ آن‌ها شود.

همچنین توصیه می‌شود که از روش خیس کردن برای فرش‌های دستبافتی که چله‌کشی آن‌ها از ابریشم و پشم است استفاده نشود. چرا که این کار می‌تواند باعث کاهش و افت کیفیت فرش شود.

استفاده از شوینده‌های مناسب
بعد از آنکه فرش‌های دستبافت به خوبی با آب سرد خیس شدند می‌توان از یک شوینده مناسب برای شستن آن‌ها استفاده کرد. باید توجه داشت که شوینده‌ها باید ملایم باشند و خاصیت اسیدی یا بازی بسیار زیادی نداشته باشند. در غیر این صورت ممکن است باعث آسیب دیدن فرش شوند. پودرهای لباسشویی دستی، پودر صابون و مایع ظرف‌شویی می‌توانند انتخاب مناسبی برای تمیز کردن انواع فرش‌های دستبافت باشند.

شستن فرش‌ها
بعد از خیس کردن و انتخاب مواد شوینده مناسب نوبت به شستشوی فرش دستبافت می‌رسد. برای شستن این نوع فرش‌ها نباید فشار زیادی به آن‌ها وارد کرد و یا از برس‌های بسیار زبر استفاده کرد. می‌توان از یک اسفنج یا یک جاروی نرم برای پخش کردن کف بر روی فرش بهره برد. و سپس به آرامی با جارو و پاروی مخصوص لکه‌ها را تمیز کرد. در نهایت باید فرش را به مدت ۱ ساعت در همان حالت رها کرد تا کاملاً آب آن خارج شود.

خشک‌کردن نهایی فرش
خشک‌کردن فرش‌ها از مهم‌ترین مراحل شستشوی فرش دستبافت است چرا که اگر رطوبت و آب موجود در فرش به درستی خشک نشود ممکن است باعث ایجاد بوی بد، تغییر رنگ و زرد شدن آن شود. همچنین فرش‌هایی که قابلیت پخش رنگ دارند به هیچ عنوان نباید لول شوند چون ممکن است تداخل رنگ ایجاد شده و آسیب‌های زیادی به آنها وارد شود. در نهایت و بعد از خشک شدن کامل فرش می‌توان آن را در جهت خواب فرش جارو کشید تا ظاهر آن شبیه قبل شده و زیبایی و جذابیت آن حفظ شود.



شستشوی فرش دستبافت در قالیشویی
خوشبختانه امروزه در تمامی شهرها شرکت‌های متعدد قالیشویی در حال فعالیت هستند و خدمات مختلفی به مشتریان خود ارائه می‌کنند. افرادی که توان، مهارت و دانش کافی برای شستن فرش‌های دستبافت در خانه را ندارند و یا از نظر فضا، زمان، انرژی و ... محدودیت دارند می‌توانند از خدمات سفارش آنلاین قالیشویی استفاده کنند و فرش‌های خود را برای شستشو به این شرکت‌ها واگذار کنند.

شرکت‌های قالیشویی امروزه از انواع تجهیزات مدرن و به‌روز دنیا و نیروهای مجرب و متخصص بهره می‌برند و برای شستن هر کران از انواع فرش‌ها از انواع مواد شوینده نانو و مخصوص استفاده می‌کنند. در این شرکت‌ها تمامی مراحل شستشوی فرش‌ها همانند شستن فرش دستبافت در خانه انجام می‌شود با این تفاوت که دستگاه‌ها و تجهیزات مورد استفاده از نوع صنعتی بوده و نتیجه بسیار بهتری به همراه دارند.

عملیات گردگیری، لکه‌گیری، خیس کردن، شستشو، خشک‌کردن و سایر جزئیات شستن فرش‌ها در این شرکت‌ها به صورت دقیق و اصولی انجام می‌شود و هیچ‌گونه آسیب و خسارتی به فرش‌ها وارد نمی‌شود.

بهترین روش شستشوی فرش دستبافت
همان‌طور که گفته شد می‌توان فرش‌های دستبافت را هم در منزل و هم در کارخانه‌های قالیشویی شستشو داد و هر کدام از این روش‌ها می‌توانند مزایا و معایب خاص خودشان را داشته باشند. با توجه به آنکه فرش‌های دستبافت قیمت و ارزش بسیار بالایی دارند و معمولاً الیاف و چله‌کشی آن‌ها از موادی همچون ابریشم و پشم است بهترین روش برای شستن آن‌ها استفاده از خدمات قالیشویی است.

شستشوی فرش دستبافت در قالیشویی می‌تواند مزایای متعددی در مقایسه با روش سنتی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند
در این روش، نحوه شستشو بر اساس نوع فرش، الیاف آن، رنگ فرش، میزان آلودگی‌ها و میزان عمر فرش انتخاب می‌شود.

تمامی عملیات شستشوی فرش از ابتدا تا انتها توسط کادر و نیروهای مجرب و متخصص انجام می‌شود.

از دستگاه‌ها و تجهیزات مدرن و پیشرفته برای شستن فرش‌ها استفاده می‌شود.

آبکشی و خشک‌کردن فرش‌ها توسط دستگاه‌های مدرن انجام می‌شود.

خدماتی مانند تعمیر، ترمیم، رنگ‌برداری، چله‌کشی و ... در شرکت‌های قالیشویی انجام می‌شود و چنانچه فرش‌ها دچار آسیب و خسارتی شده باشند به بهترین شکل ممکن برطرف می‌شوند.

استفاده از خدمات قالیشویی می‌تواند در هزینه‌ها، انرژی و زمان افراد صرفه‌جویی کند.

قیمت قالیشویی و خدمات آن بر اساس نرخ‌های مصوب اتحادیه قالی‌شویان خواهد بود.
شستن فرش دستبافت با استفاده از شامپو فرش
همان‌طور که گفته شد ممکن است بعضی از فرش‌های دستبافت در اثر خیس شدن دچار تداخل و تغییر رنگ شوند به همین دلیل بهتر است که از روش سنتی برای شستن آن‌ها استفاده نشود. استفاده از شامپو فرش می‌تواند یکی از بهترین روش‌ها برای تمیز کردن فرش‌های دستبافت باشد.

در این روش ابتدا گردوغبار موجود بر روی فرش توسط جاروبرقی تمیز می‌شود و سپس می‌توان ۲ فنجان شامپو را به ۲ لیتر آب اضافه کرده و با استفاده از یک اسفنج تمام سطح فرش تمیز نمود. این کار باید حداقل ۳۰ دقیقه انجام شود تا لکه‌های روی فرش به صورت کامل از بین بروند.

علاوه بر روش‌های عنوان شده برای شستشوی فرش دستبافت می‌توان از روش‌های دیگری نیز استفاده کرد که هر کدام دارای ویژگی‌ها، قابلیت‌ها، مزایا و معایب خاص خود هستند. از مهم‌ترین روش‌ها می‌توان به استفاده از شیشه‌پاک‌کن‌ها، استفاده از سرکه سفید، استفاده از محلول آمونیاک، استفاده از جوش‌شیرین، استفاده از هیدروژن پراکسید و ... اشاره کرد. البته باید توجه داشت که قبل از استفاده کامل از هرکدام از مواد گفته شده باید اثرات آن بر روی فرش تست شود.

نحوه نگهداری از فرش‌های دستبافت
همان‌گونه که در شستشوی فرش دستبافت نیاز هست که حساسیت و دقت بالایی به خرج داده شود استفاده و نگهداری از آن‌ها نیز نیازمند توجه به نکات و عوامل مختلفی است. از جمله مهم‌ترین نکات در محافظت و نگهداری از فرش‌های دستبافت می‌توان موارد زیر را عنوان نمود.

جمع‌بندی نهایی
فرش‌های دستبافت محبوبیت بسیار زیادی در بین مردم دارند اما جذب آلودگی و کثیف شدن آن‌ها می‌تواند چالش‌ها و دغدغه‌های مختلفی برای افراد به همراه داشته باشد.

هرچند که می‌توان این فرش‌ها را به شیوه سنتی شست اما قطعاً استفاده از خدمات شرکت‌های قالیشویی بسیار بهتر است چراکه هیچ‌گونه آسیب و خسارتی به فرش وارد نمی‌شود و در صورت وجود هرگونه آسیب و مشکلی در آن توسط نیروهای متخصص و ماهر برطرف می‌شود.
 

قالیشویی فارسی...
ما را در سایت قالیشویی فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی fatsicarpet بازدید : 159 تاريخ : سه شنبه 30 فروردين 1401 ساعت: 21:31